loading

Obuka za otkrivanje i uništavanje EOD-a

Kroz godine aktivnog sudjelovanja u programu protuminskog djelovanja, Republika Hrvatska je razvila jedan od najvećih organiziranih međunarodnih sustava za razminiranje koji je postao prepoznat i kao međunarodni  model. RH je unutar Protuminskog programa i djelovanja ostvarila i široku međunarodnu prepoznatljivost i reputaciju kao prestižan, pouzdan i uspješan partner.

Stečena znanja, vještine i sposobnosti uspješno prenosimo na nove generacije u sklopu osposobljavanja djelatnika na poslovima otkrivanja, uklanjanja i uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava.

U skladu s tim, već dugi niz godina sustavno provodimo četiri razine stručne osposobljenosti (EOD 1, EOD 2, EOD 3 i EOD 3+) za rad i djelovanje u navedenom području. 

Objavljeni novi termini EOD 2 -3+ obuka u 2023. godini

HCR-CTRO poziva sve zainteresirane da se pridruže obukama EOD razina 2 do 3+, koje će se održavati tijekom 2023. godine. Obuke u navedenim terminima održavat će se na hrvatskom jeziku.

Također, željeli bismo napomenuti da je osobama koje su završile program osposobljavanja za pirotehničara na Policijskoj akademiji ili Ministarstvu obrane te policijskim službenicima protueksplozijske zaštite omogućeno direktno pristupanje ispitu EOD 1, bez obveze pohađanja obuke EOD razine 1.

Cijena pristupanja ispitu EOD razine 1 bez pohađanja obuke iznosi -> 550,00 EUR
Popust od 50% odobrava se kandidatima koji će nastaviti pohađati obuku EOD razine 2.

EOD razina 1

Plan i program obuke EOD razine 1 usklađen je s Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske.  

Polaganje testa: 15.05.2023. 

Saznaj više

EOD razina 2

Plan i program obuke EOD razine 2 usklađen je sa Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske. 

Početak obuke: 16.05.2023.

Saznaj više

EOD razina 3

Plan i program obuke EOD razine 3 usklađen je sa Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske.

Početak obuke: 04.09.2023. 

Saznaj više

EOD razina 3+

Plan i program obuke EOD razine 3+ usklađen je sa Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske. 

Početak obuke: 23.10.2023.

Saznaj više