loading

Riječ direktorice

„U svijetu još uvijek, nažalost, postoji veliki problem površina prekrivenih minama koje predstavljaju stalnu opasnost za ljudske živote.

Prema posljednjim podacima,  još je uvijek 60 zemalja svijeta zagađeno minama, čak njih 29 kazetnim streljivom, a od kojih nažalost, svake godine strada više od 5800 novih žrtva. Stoga postoji neupitna potreba za organiziranim, sustavnim i prije svega iskusnim institucionalnim okvirom podržanim od strane svake države koja se susreće s tim problemom.

Know-how koji Republika Hrvatska posjeduje u protuminskom djelovanju prepoznat je diljem svijeta, što dodatno potvrđuje i činjenica da je HCR-CTRO prepoznat kao brand na međunarodnom nivou.

Usluge koje pružamo, a koje se prvenstveno odnose na certifikaciju strojeva, pasa i opreme koja se koristi u humanitarnom razminiranju, direktno utječu na sigurnost pirotehničara. S povećanom sigurnosti smanjuje se i broj profesionalnih stradavanja, dok se godišnjom provjerom osigurava ispravnost opreme čime se postiže kvalitetnije, brže, jeftinije i sigurnije razminiranje.

Upravo zahvaljujući izgrađenom sustavu protuminskog djelovanja, potrebnom znanju i vještinama, te specifičnim poligonima za testiranje, HCR-CTRO može odgovoriti na svaki izazov u segmentu protuminskog djelovanja te ponuditi najkvalitetnija operativna testiranja, ali i sudjelovati u najizazovnijim projektima istraživanja i razvoja novih tehnologija za detekciju mina u svijetu.”

Katarina Markt, direktorica