loading
18. tra 2018.

Posjet delegacije iz Kolumbije

Dana 6. travnja, državna tajnica gđa. Bušić u pratnji gosp. Vukosava, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Kolumbiji i suradnika primila je gosp. Restrepa Gomeza sa suprugom u svojstvu budućeg počasnog konzula Republike Hrvatske u Republici Kolumbiji. Sastanku su nazočili i predsjednica i zamjenik predsjednice Upravnog vijeća HCR-a gđa. Đurda Adlešič i gosp. Damir Trut, ravnatelj HCR-a gosp. Zdravko Modrušan te direktorica i voditelj poligona i ispitivanja zaštitne opreme u HCR-CTRO d.o.o., gđa. Nataša Mateša Mateković i gosp. Tomislav Vondraček.

Odmah po otvorenju 15. međunarodnog simpozija „Protuminsko djelovanje 2018.“, dana 10. travnja direktorica HCR-CTRO d.o.o. je potpisala Memorandum o razumijevanju s predsjednikom uprave Rgcomercial i predsjednikom upravnog odbora Humanitarne zaklade za razminiranje FUNHDES, u cilju jačanja suradnje dviju organizacija i HCR-CTRO-a na svim aspektima protuminskog djelovanja. Republika Hrvatska i Republika Kolumbija imaju zajednički interes zaštititi stanovništvo dviju država od rizika i prijetnji koje predstavljaju eksplozivni ostatci rata, provoditi edukacije koje za cilj imaju smanjenje broja žrtava te osigurati stalnu skrb o žrtvama.

Dana 12. travnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori gosp. Ivan Barbarić, potpredsjednik Komore zadužen za međunarodne poslove i EU, primio je kolumbijsku delegaciju i HCR-CTRO d.o.o. te predstavio moguću suradnju vezanu uz robe i usluge iz područja protuminskog djelovanja i šire.

Radni tjedan kolumbijske delegacije završio je sastankom s gosp. Mirom Kovačem, predsjednikom odbora za vanjsku politiku Hrvatskog Sabora, na kojem je istaknuta zajednička volja za uspostavom bližih odnosa parlamentarne suradnje u cilju prijenosa hrvatskog znanja i iskustva iz protuminskog djelovanja prijateljima iz Kolumbije