loading
08. ruj 2023.

Delegacija CTRO-a posjetila je PCM-ov MAT Kosovo

Od ponedjeljka 4. do srijede 6. rujna delegacija CTRO-a, predvođena gđom Katarinom Markt, direktoricom CTRO-a posjetila je MAT Kosovo Trening Centar.

Cilj posjeta bio je daljnji napredak suradnje između dviju institucija, posebno u segmentu obuka. Ben Remfrey sudjelovao je na 19. međunarodnom simpoziju „Protuminsko djelovanje 2022. održanom u Vodicama ove godine, te se osvrnuo:

Za mene je posjet Hrvatskoj u svibnju ove godine i sudjelovanje na simpoziju koji su tako izvrsno organizirali CTRO i hrvatska Vlada, imao mnogo koristi, posebno zato što je fokus ovog događaja bio na Ukrajini. Bila je privilegija biti domaćin posjete delegaciji CTRO-a Kosovu i pokazati našu školu, objekte i kapacitete te našu sposobnost. Za nas je to bilo i vrlo užurban period, s obzirom da smo u tom trenutku imali 3 obuke odjednom, obučavali smo Ukrajince, predstavnike Libije te vodili međunarodnu obuku IMAS EOD L2. CTRO je godinama bio i ostao na čelu testiranja i evaluacije sustava i tehnologije, organizacija na vrlo visokoj razini s kojom mi u PCM & MAT Kosovo rado nastavljamo suradnju. Jako se veselim svom sljedećem posjetu Hrvatskoj u listopadu 2023.

Gđa Markt prilikom posjete izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje te izjavila:

Smatram da ovaj posjet označava početak plodne suradnje između naše dvije institucije. Siguran sam da će naša suradnja, posebno u smislu razmjene znanja, metodologije i najbolje prakse u području obuke novih polaznika, imati izravan utjecaj na smanjenje rizika od mina, kazetnog streljiva i drugih eksplozivnih ostataka rate u kontaminiranim zemljama.