loading
23. lis 2021.

CTRO na NATO EOD 2021 konferenciji u Bratislavi

Dana 13. i 14. listopada 2021. godine u Bratislavi održan je sad već jubilarni NATO EOD Demonstrations and Trials 2021., a ovogodišnja tema bila je  vezana uz inovacije u tehnologiji i njihov utjecaj na budućnost EOD-a.

CTRO, kao vodeća institucija na području testiranja novih tehnologija  i ove je godine pozvan da prezentira aktivnosti i mogućnosti suradnje na području ispitivanja novih tehnologija u sustavu protuminskog djelovanja.

Osim prezentacije, predstavnici CTRO-a prvi su dan događanja imali i direktnu priliku komunicirati sa sudionicima tijekom demonstracija uživo i izložbe, zajedno s kolegama iz NATO projekta „Biološke metode (pčele) za otkrivanje eksploziva“.

Tijekom događaja, preko 270 posjetitelja iz 32 zemlje imalo je priliku vidjeti opremu i novitete u tehnologiji vezane uz EOD, a koje je predstavilo 36 izlagača iz 17 zemalja.

Ovaj događaj namijenjen stručnjacima iz NATO-a i partnerskih institucija oružanih snaga i obrambene industrije, a naglasak je stavljen na najnovija EOD tehnološka dostignuća upravo kroz demonstracije uživo, sajam te konferenciju.