„U svijetu još uvijek, nažalost, postoji veliki problem površina prekrivenih minama koje predstavljaju stalnu opasnost za ljudske živote.

Trenutno je još uvijek 112 zemalja svijeta zagađeno minama, u kojima je ukupno postavljeno više od 250 milijuna mina, a od kojih nažalost, svake godine strada više od 20 000 novih žrtva. Stoga postoji neupitna potreba za organiziranim, sustavnim i prije svega iskusnim institucionalnim okvirom podržanim od strane svake države koja se susreće s tim problemom.

Know-how koji Republika Hrvatska posjeduje u protuminskom djelovanju prepoznat je diljem svijeta, što dodatno potvrđuje i činjenica da je HCR-CTRO prepoznat kao brand na međunarodnom nivou.

Usluge koje pružamo, a koje se prvenstveno odnose na certifikaciju strojeva, pasa i opreme koja se koristi u humanitarnom razminiranju, direktno utječu na sigurnost pirotehničara. S povećanom sigurnosti smanjuje se i broj profesionalnih stradavanja, dok se godišnjom provjerom osigurava ispravnost opreme čime se postiže kvalitetnije, brže, jeftinije i sigurnije razminiranje.

Upravo zahvaljujući izgrađenom sustavu protuminskog djelovanja, potrebnom znanju i vještinama, te specifičnim poligonima za testiranje, HCR-CTRO može odgovoriti na svaki izazov u segmentu protuminskog djelovanja te ponuditi najkvalitetnija operativna testiranja, ali i sudjelovati u najizazovnijim projektima istraživanja i razvoja novih tehnologija za detekciju mina u svijetu.”

Katarina Markt, direktorica