OBUKA ZA OTKRIVANJE I UNIŠTAVANJE NUS-a

Kroz godine aktivnog sudjelovanja u programu protuminskog djelovanja Republika Hrvatska je razvila jedan od najvećih organiziranih međunarodnih sustava za razminiranje koji je postao prepoznat i kao međunarodni  model. RH je unutar Protuminskog programa i djelovanja ostvarila i široku međunarodnu prepoznatljivost i reputaciju kao prestižan, pouzdan i uspješan partner.

Stečena znanja, vještine i sposobnosti uspješno prenosimo na nove generacije u sklopu osposobljavanja djelatnika na poslovima otkrivanja, uklanjanja i uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava.

U skladu s tim, već dugi niz godina sustavno provodimo četiri razine stručne osposobljenosti (NUS 1, NUS 2, NUS 3 i NUS 3+) za rad i djelovanje u navedenom području. 

Plan i program obuke EOD razine 1 usklađen je sa Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske.  

NUS razina 2

Plan i program obuke EOD razine 2 usklađen je sa Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske. 

 

NUS razina 3

Plan i program obuke EOD razine 3 usklađen je sa Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske 

NUS razina 3+

Plan i program obuke EOD razine 3+ usklađen je sa Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja i Nacionalnim standardima Republike Hrvatske.