English VersionHrvatska Verzija

07 prosinac

HCR-CTRO proveo je od 3. do 7. prosinca obuka za detekciju i zbrinjavanje NUS-a 3. stupanj. Na obuci se školovalo šest polaznika iz tvrtki za razminiranje.

Svi polaznici položili su ispit održan nakon završene obuke. Direktor HCR-CTRO-a g. Ivan Šteker čestitao je polaznicima i kazao kako sad više nisu samo sudionici procesa razminiranja, nego su zakoračili u protuminsko djelovanje, a svoje mjesto mogu potražiti na međunarodnom tržištu rada.

Dodjeli potvrda o uspješnom završetku tečaja bio je nazočan i ravnatelj HCR-a, g. Zdravko Modrušan, koji im je čestitao na uloženom trudu i dobrim rezultatima na ispitu. Napomenuo je, kao i članovi ispitnog povjerenstva, da je najvažnije čuvati sigurnost, kako svoju, tako i svojih kolega i zaželio im svako dobro u budućem radu.

22 studeni

Hrvatski centar za razminiranje i HCR-Centar za testiranje, razvoj i obuku organiziraju 16. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2019.“, koji će se održati u Slanom, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, od 8. do 11. travnja 2019. godine, te vas pozivaju na aktivno sudjelovanje u njegovu radu.

Simpozij je namijenjen predstavnicima nacionalnih tijela za protuminsko djelovanje, tvrtki za razminiranje, ministarstava, proizvođača opreme za protuminsko djelovanje, donatora, znanstvenika te predstavnicima ostalih civilnih i vojnih struktura uključenih u protuminsko djelovanje.

Teme simpozija odraz su postojećih izazova u protuminskom djelovanju, ali također omogućuju predstavljanje znanja i iskustava iz svijeta:

More
13 studeni

HCR-CTRO proveo je od 5. do 13. studenog obuka za detekciju i zbrinjavanje NUS-a 2. stupanj. Na obuci se školovalo šest polaznika iz HCR-a i tvrtki za razminiranje.
Nakon položene obuke polaznici su dobili potvrde o završenoj obuci i položenom ispitu, koje su priznate u svijetu. Nakon što prođu obuku za 3. stupanj, koju organiziramo od 3. do 7. prosinca, polaznici će moći naći posao na međunarodnom tržištu, nakon što se razminiranje u Hrvatskoj privede kraju.
Prijave za tečaj za 3. stupanj i dalje su otvorene za sve osobe koje su završile 2. stupanj obuke.