English VersionHrvatska Verzija

Pripreme za simpozij

on 10 Ožujak 2017

14. Međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2017.“ održat će se u Biogradu od 25. do 27. travnja pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora.

Na simpoziju će se predstaviti dvije zemlje partneri, Republika Kolumbija i Kraljevina Norveška. Cilj je povezati zemlju koja je jedna od najvećih donatora u protuminskom djelovanju u svijetu - Kraljevinu Norvešku, zemlju koja se suočava s problemom mina i improviziranih naprava - Republiku Kolumbiju i zemlju s iskustvom u rješavanju tog problema - Republiku Hrvatsku.

Simpozij zajednički organiziraju Ured za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i HCR-Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. (HCR-CTRO), a namijenjen je predstavnicima nacionalnih centara za razminiranje, tvrtkama za razminiranje, nadležnim ministarstvima, proizvođačima opreme za protuminsko djelovanje, donatorima, znanstvenicima te predstavnicima ostalih civilnih i vojnih struktura uključenih u protuminsko djelovanje.

Osim akademskog dijela simpozija, ove godine sudionici će imati priliku vidjeti i prirodne ljepote Hrvatske, obilaskom Nacionalnog Parka Krka i vožnjom brodom od Skradina do Biograda.

Više informacija o simpoziju možete pronaći ovdje.