English VersionHrvatska Verzija

Potpisan MoU s Kolumbijom

on 12 Ožujak 2015

Delegacija HCR-a i HCR-CTRO-a posjetila je Republiku Kolumbiju radi potpisivanja Sporazuma o Razumijevanju između Nacionalnog centra za razminiranje (CENAM) i HCR-a, te razgovora o daljnjoj suradnji s kolumbijskim partnerima.

23. i 24. veljače 2015. delegacija je održala pripremne sastanka s predstavnicima CENAM-a, Mornaričke pješadije i Ministarstva Nacionalne Obrane. Pripremnom sastanku prisustvovala je i gđa.Nancy Butijer, načelnica sektora za Sjevernu, Centralnu i Južnu Ameriku MVEP-a.

Dana 25. veljače.2015., Memorandum o Razumijevanju potpisali su Neven Karas, pomoćnik ravnatelja HCR-a i brigadir Hernando Velasquez, direktor CENAM-a, čemu su nazočili Ministrica vanjskih i europskih poslova dr.sc. Vesna Pusić, Ministar obrane Kolumbije Juan Carlos Pinzón Bueno, vice-ministar Enrique Bedoya Vizcaya, zamjenik zapovjednika oružanih snaga, admiral  Henry Jhon Blain Garzon, veleposlanik RH u Brazilu dr.sc. Drago Štambuk i direktor HCR-CTRO-a mr.sc. Nikola Pavković.

Istoga dana, delegacija se susrela sa generalom Rafaelom A. Colon Toressom, direktorom Direkcije za borbu protiv mina (DAICMA) pri Uredu Predsjednika.

26. veljače 2015., delegacija se susrela s ministricom dr.sc. Vesnom Pusić i ukratko izvijestila Ministricu o dosadašnjim aktivnostima i budućim planovima.

27.02.2015. delegacija je obavila razgovore sa pukovnikom Giovannyijem Rianom, Zapovjednikom Centra za protueksplozijsko i NBK djelovanje i nadzor oružja. Nakon sastanka, puk. Riana je u odsutnosti svog zapovjednika uručio članovima delegacije odlikovanja Nacionalne Policije.

  • IMG_6866-1
  • IMG_6868-1
  • IMG_6875-1
  • IMG_6895-1