English VersionHrvatska Verzija

Obuka i edukacijski projekti

HCR-CTRO d.o.o. provodi obuku za EOD stručnjake od 1. do 3+ stupnja.

Obuka će biti organizirana za skupinu od najmanje 10 polaznika. Nastavna skupina ima optimalno 15, a najviše 20 kandidata.

Uvjeti upisa:


Za upis u program usavršavanja na poslovima otkrivanja i uklanjanja neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS-a) potrebno je zadovoljiti jedan od sljedećih uvjeta:
a) završena temeljna obuka pirotehničara
ili
b) pripadnici inženjerskih postrojbi Ministarstva obrane, te protueksplozijskog odjela Ministarstva unutarnjih poslova koji se najmanje 1 godine bave poslovima otkrivanja NUS-a ili
c) pripadnici civilne zaštite koji najmanje 1 godine rade na poslovima otkrivanja i zbrinjavanja NUS-a.

Teorijski dio nastave provodi se u Zagrebu u učionici opremljenoj nastavnim sredstvima i pomagalima.

Praktični dio obuke odvija se na testnom poligonu Cerovac kraj Karlovca, koji udovoljava svim didaktičkim i sigurnosnim standardima za provođenje praktičnog dijela obuke, te na odabranom radilištu razminiranja.

Na kraju obuke, polaznici polažu ispit. Svim polaznicima koji ispit polože izdaje se certifikat o završetku odgovarajućeg stupnja obuke i položenom ispitu, na hrvatskom i engleskom jeziku.
Ovaj edukacijski projekt je prilagođen Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja (IMAS 09.30) i T&EP EOD Competency Standards.

Više informacija možete dobiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..